Veelgestelde vragen

Is er iets niet duidelijk? Hieronder vind je de antwoorden op onze veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Stuur ons dan een mailtje op hello@wearepaperlovers.nl. We proberen dan zo snel mogelijk te reageren!

Waarom lukt het niet om te bestellen?

Helaas nemen we momenteel even geen nieuwe abonnees aan vanwege de harde groei die we het afgelopen jaar hebben doorgemaakt. We werken hard om onze (bestaande) abonnees de mooiste boeken te kunnen sturen, en in de toekomst meer abonnees blij te maken. Hou de website in de gaten wanneer we weer nieuwe abonnees aannemen, of laat je e-mailadres achter om op de vrijblijvende wachtlijst te komen. Dan hoor je als eerste wanneer je je weer kunt inschrijven voor een abonnement!

Bestaande abonnees ontvangen gewoon nog steeds hun boeken, en als je nog een giftvoucher hebt, kun je deze ook nog steeds gebruiken zoals aangegeven op de voucher.

Kun je het abonnement ook als cadeau geven?

Zeker! Wij geloven juist dat het altijd een cadeau is, of het nou voor jezelf of voor een ander is. Daarom komt elk boek leuk ingepakt met boekenlegger en een kaartje. Op dat kaartje kun je je persoonlijke boodschap achterlaten. Geef in het formulier van de bestelling simpelweg aan dat het een cadeau is, en je kunt de gegevens van de ontvanger plus een persoonlijke boodschap achterlaten.

Vind je het lastig om voor iemand anders de vragen in te vullen? Dan kun je dit overslaan en voor twee opties kiezen:

  1. Je vult in wat je weet en op basis daarvan selecteren wij het eerste boek. Dat boek wordt de eerste van de maand verstuurd met een persoonlijke boodschap van jou én een kaartje van ons waarop een link staat waar de ontvanger meer gegevens over zichzelf kan achterlaten. Zodat we de boeken die volgen daarop af kunnen stemmen.
  2. Je kiest voor een cadeaukaart. Deze wordt feestelijk ingepakt en verstuurd naar de ontvanger, samen met een kaartje met een persoonlijke boodschap van jou én alle informatie over het abonnement, met een persoonlijke link waar de ontvanger zijn abonnement kan activeren en de gegevens kan invullen.

Hoe selecteren jullie de boeken?

Soms vragen mensen of we de boeken selecteren met behulp van een algoritme. Het antwoord daarop is: nee! Wij geloven juist in de persoonlijke benadering, zoals je dit ook van een goede boekwinkel verwacht. Onze mensen lezen veel en zoeken handmatig de boeken die passen bij het profiel van onze lezers. Daarom vragen wij ook het formulier bij alle boxen zo volledig mogelijk in te vullen, zodat we een goed beeld hebben bij de lezer.

Wanneer moet ik uiterlijk bestellen om de volgende maand een boek te ontvangen?

Ons streven is om je boek uiterlijk de eerste zaterdag van de maand bij je te bezorgen. Als je de volgende maand een boek wilt ontvangen, kun je uiterlijk de 23ste van elke maand je abonnement afsluiten. Ben je later, maar wil je toch heel graag de volgende maand al een abonnement laten beginnen? Mail ons dan even om te kijken of er eventueel iets te regelen is.

Wat als ik het boek al heb?

Het gebeurt eigenlijk bijna nooit, maar mocht het nou zo zijn dat je het boek al hebt, dan kun je het natuurlijk gewoon terugsturen, en verzenden wij (kosteloos) een nieuw boek binnen een week.

Mocht je het fijner vinden om van tevoren al te weten welk boek jouw kant op komt, dan kun je ervoor kiezen om ons spoiler alert aan te zetten door ons een e-mail te sturen. Daarmee ontvang je een paar dagen voor verzending al welk boek wij voor jou hebben gekozen. Mocht je het dan al hebben, dan kun je ons dat direct laten weten, zodat we een ander boek voor je kunnen uitkiezen.

Ik heb het een maand wat drukker gehad en heb mijn boek nog niet uit. Kan ik mijn abonnement pauzeren?

Absoluut! Niks is zo erg als een stapel boeken die zich langzaam ophoopt, terwijl je geen tijd hebt. Daarom kun je je abonnement altijd een maand pauzeren. Simpelweg door ons een e-mail te sturen.

Kan ik mijn abonnement een maand later laten ingaan?

Ja. Als je het abonnement een maand later wilt laten ingaan, kun je ons een e-mail sturen. Geen probleem.

Wat als ik mijn boek niet ontvang?

Als je je op de zevende van de maand nog niet hebt ontvangen, e-mail ons dan. Wij sturen dan zo snel mogelijk een nieuw boek op.

Hoeveel bedragen de verzendkosten?

De verzendkosten zitten in de abonnementsprijzen inbegrepen.

Hoe worden de boeken verzonden?

We proberen zo veel mogelijk via de brievenbus te doen, zodat je niet thuis hoeft te zijn om je boek aan te nemen. Het kan natuurlijk soms zo zijn dat we een boek hebben uitgekozen dat te groot is voor de brievenbus. In dat geval zal iemand het pakket dus moeten aannemen. Wil je dat het altijd via de brievenbus gaat? E-mail ons dan, dan zorgen we dat we hier rekening mee houden bij het selecteren van de boeken voor je.

Ik heb een vraag over mijn bestelling

Voor al je vragen, kun je ons e-mailen via hello@wearepaperlovers.nl. We proberen dan zo snel mogelijk te reageren.

Leveren jullie ook in België?

Ja, dat doen we! Vanwege de hoge verzendkosten naar België (er bestaan geen brievenbuspakjes zoals in Nederland) liggen de prijzen voor de normale abonnementen helaas hoger.

We bieden speciaal voor België ook de optie om de boeken per kwartaal te ontvangen. Natuurlijk minder leuk dan maandelijks een boek, maar op die manier kunnen we je alsnog verblijden met persoonlijk uitgezochte boeken, maar dan voor een wat lagere prijs.

Je kunt hier meer lezen over de box voor België.

Bestel Box

Waarom is het abonnement met alleen Nederlandse boeken duurder?

De prijzen van Nederlandse boeken liggen hoger dan die van Engelse boeken. In Nederland geldt de Wet op de vaste boekenprijs. Hierin is vastgelegd dat de prijs voor boeken door uitgevers en importeurs wordt vastgesteld en dan boekenverkopers hier niet van mogen afwijken. Om die prijs te hanteren, moeten we de abonnementen met enkel Nederlandse boeken iets verhogen, omdat de prijs per boek anders te laag is.

Oops!
We groeien te hard...
Om dit bij te benen, nemen we tijdelijk helaas geen nieuwe abonnees aan. Laat je e-mailadres achter om op de (vrijblijvende) wachtlijst te komen voor de toekomst!
Inschrijven
Blijf op de hoogte!
close-link